Justerbare håndvægte

Home Gym har lidt af en renæssance lige nu, hvor de fleste fitnesscentre lukker deres døre for at forhindre spredning af coronavirussen. Derfor har flere og flere begyndt at få købt deres egen hjemme gym. I det lange run er det både billigere og nemmere at træne derhjemme.
Men måske har du ikke tid eller penge til at udstyre din garage til dine drømmers jernparadis, eller du bor i en trang lejlighed med knap nok plads til en burpees.

Hvis tanken om en anden kropsvægtstræning fylder dig med frygt, skal du overveje den justerbare håndvægt – et alsidigt, praktisk stykke træningsudstyr, der giver dig mulighed for at bruge flere vægtindstillinger på en enkelt håndholdt enhed.

Her er hvad en justerbar håndvægt er, hvordan den fungerer, og om du skal investere i dine egne træningsprogrammer.

Hvorfor burde du købe et justerbare håndvægt

Forestil dig det her. Du har et hjemme gym, og du tænker på at opbevare et sæt håndvægte, der er dine let-medium tunge vægte. Når du går i butikken, indser du, at du har brug for mindst 3 par håndvægte. Og da du ikke er sikker på, om de har de rigtige vægte, skal du købe 2 par mere for at være sikker. Nu har du et komplet sæt.

Du kan kun forestille dig, hvor dyre de er. Og bortset fra det, tager de også meget plads. Hvis du har 5 par håndvægte, der ligger på gulvet, ser det slet ikke organiseret ud. Du kan også købe et stativ, men det er en ekstra udgift.

Justerbare håndvægte er billigere end dine almindelige håndvægte. For det første kommer de allerede i et sæt. Nogle har også deres egne opbevaringsholdere, så du behøver ikke tilføje det til listen over de ting, du skal købe.

Men hovedårsagen til, at du skal få justerbare håndvægte, er bekvemmelighed. Fordi du let kan justere vægten, behøver du ikke gå frem og tilbage for at få et nyt par håndvægte fra din håndvægtsstang. Bare få diske, placer dem lige foran dig og lås dem. Det er perfekt til hurtige vægtændringer.

Justerbare håndvægte

Der findes 2 former for justerbare håndvægte

Der findes i alt 2 forskellige former for justerbare håndvægt. Der er de traditionelle justerbare håndvægte og så er der håndvægtsstænger med vægtskiver. De har begge 2 deres egne fordele og ulemper.

Den normale justerbare håndvægte

Justerbare håndvægte sparer plads og giver dig en hurtigere træning. Disse vægte har en urskive i begge ender af håndvægten, der giver dig mulighed for at justere vægten i trin.

Med et enkelt Justerbare håndvægt sæt kan du få mange vægte i en. Disse modeller er meget nemmere at gemme, og med det rigtige system kan de være hurtige at justere. Vægtområder varierer fra 5 kg til 40 kg i et enkelt justerbare håndvægt sæt. Imidlertid kan andre justerbare håndvægt sæt kun have mellem 2,5 til 15 kg.

Justerbare håndvægte sparer plads og giver adgang til en bred vifte af vægte med et enkelt sæt håndvægte. De kan dog være dyre, og nogle gange er justeringsmekanismerne vanskelige og vanskelige at bruge. Nogle justerbare håndvægtdesign begrænser også dit bevægelsesområde. Med en justerbare håndvægt, kan du heller ikke vægle et specifikt vægt. F.eks kan et justerbare håndvægt indstilles i 2 kg og 5 kg, men den kan ikke indstilles i en mængde lige mellem de 2 mængder.

Håndvægtsstænger med vægtskiver

Håndvægte med vægtskiver er en lille vægtstang. De består af en stang med clips til at holde vægten. Vægtpladerne tilføjes og fjernes baseret på hvor meget vægt du vil løfte. De fleste justerbare håndvægt sæt leveres med flere vægtplader med forskellige vægte.

Disse håndvægte tilbyder mange forskellige vægtindstillinger og er nemmere at opbevare end faste håndvægte. De tilbyder også et bredt vægtområde, da du altid kan købe tungere plader. De er dog ikke så bekvemme at opbevare som justerbare håndvægte, og processen med at skifte vægtplader tilføjer tid til din træning.

Hvordan passer du på dine justerbare håndvægte

Uanset hvor tung eller holdbart dine justerbare håndvægte er, så skal du passe på den på samme måde som for dine andre træningsudstyr. Det er vigtigt, at du gemmer dem i den rigtige retning.

Husk altid at sætte dine håndvægte i et håndvægtsstang
Kast desuden aldrig dine håndvægte på gulvet, da du kan ende med at beskadige enten din gulv eller dine dyre håndvægte.

Sørg for, at du aldrig investerer dine hårdt tjente penge på et billigt eller middelmådigt produkt. Tjek anmeldelser og produktinformation, inden du køber et par. Da justerbare håndvægte er konstrueret til at være modulære, stoler de på et par fremstillingsteknikker for at holde samlingen sammen.

Når du løfter med håndvægte, skal du sørge for, at alle stifter og låse er fastgjort. Manglende låsning eller fastgørelse af pladerne efter justeringer medfører ofte skader. Men du behøver sandsynligvis ikke bekymre dig om denne funktion med de fleste af de nyere modeller på markedet.
Det skyldes, at opdaterede håndvægte kommer med fjollesikre justeringsmekanismer og uovervindelig sikkerhedsforanstaltning. Men det er bedre at være forsigtig, så du ikke ender med at blive såret eller beskadige under din træning

Nogle mennesker er fristet til at tabe vægte på gulvet efter at have afsluttet en session. Men at miste dine håndvægte kan beskadige enten dit gulv eller din håndvægt. Kast eller slip aldrig din håndvægt, hvilket er, medmindre du har polstret gulv.

Dine justerbare håndvægte er ikke et pålideligt stykke; mange af dets dele kan let knække, når det rammer gulvet. Hvis håndvægten hopper og rammer din ankel, er du sikker på at få en smertefuld skade.

Rengøring

Det er let at glemme at rengøre og vedligeholde dine håndvægte. Men ligesom resten af fitnessudstyret i dit hjemme gym, kræver de justerbare håndvægte også din opmærksomhed.

Hvis dit produkts mærke kræver, at du renser dine håndvægte med en bestemt rengøringsopløsning, skal du ikke prøve andre muligheder. Følg instruktionerne nøje.

Brug af den forkerte type rengøringsopløsning på nogle metaller kan ødelægge finishen på dine håndvægte.

Hvad skal du kigge efter, når du køber justerbare håndvægte

Hvis al snak fik dig pludselig interesseret i justerbare håndvægte, så er du sandsynligvis begejstret for at få fat i det. Men vent, du skal først tage disse få ting i betragtning.

1. Form
Det kan være svært at tro, men der er egentlige håndvægte, der ikke er runde. For de fleste lyder dette absurd, men det gør virkelig ikke meget forskel i din træning. De har alligevel samme vægt. Men hvad du vil elske ved firkantede, justerbare håndvægte, er mere på sikkerhedssiden af tingene.

Når dine håndvægte er firkantede, behøver du ikke bekymre dig om, at det ruller rundt eller ruller på din fod. Fordi de er firkantede, forbliver de kun ét sted. Plus, de er meget afbalancerede på samme måde som en cirkulær disk ville føles, når du bærer dem.

2. Lås
Med et justerbare håndvægt, findes der mange lås. Nogle bruger en nål, mens andre bruger en drejeknap. En stift er virkelig som en skrue, som du placerer, når du vil låse skiverne sammen. På den anden side er en drejeknap den, du drejer, mens den langsomt fastgør diskene. For denne funktion er det efter din præference, og hvad du tror, ville være lettere for dig at bruge.

3. Budget
Sidste er budgettet. Ligesom ethvert andet træningsudstyr skal du tænke på det budget, du er villig til at bruge på justerbare modeller. Der er masser af håndvægte, og de spænder fra 1200 kr. til 3000 kr. Hvis du ikke bruger dem hele tiden, er det bare klogt at købe de billigere. Hvis du bruger dem hele tiden, og de har de funktioner, du vil have, er det også et godt valg at købe en højere kvalitet og en dyrere.

I slutningen af dagen er håndvægte ekstremt grundlæggende, og deres koncept er virkelig simpelt.

Hvordan kan du få mest ud af din justerbare håndvægte

Da millioner af mennesker fortsætter med at søge effektive måder til toning og styrkelse af deres muskler, tilbyder justerbare håndvægte bekvemmeligheden ved at træne i hjemmets komfort.

justerbare håndvægte er et simpelt værktøj, der mirakuløst forvandler din kedelige træningsrutine til at levere langsigtede resultater. Selvom faste og regelmæssige håndvægte er lige så fordelagtige, kan nybegyndere og amatørvægtløftere få mest muligt ud af deres træning med justerbare håndvægte.

Disse innovative tilbehør kan være en god tilføjelse til et hjemmegymnastik. Enhver i familien kan hurtigt træne med disse håndvægte.

Tips til en god træning med justerbare håndvægte

Mere om Justerbare håndvægte

Hvis du gerne vil læse mere om justerbare håndvægte, eksempelvis vores bedste valg eller bedst for begyndere. Så kan vi anbefale dig at læse nogle af vores andre indlæg om justerbare håndvægte: