Hvad er Dumbbells

En dumbbell er sandsynligvis den mest almindelige type vægt, der findes i et motionscenter. Dumbbells sælges normalt parvis og vejer alt fra 1 kg til 100 kg hver.

Små fitnescentre eller hjemmebrugere vil typisk se på en fast håndvægtsæt på 2,5 kg til 30 kg. Dette afhænger dog virkelig af din styrke. Større motionscentre med med mange medlemmer kan se på 2,5 kg-50 kg. Den højere ende af 50 kg-100 kg vil sandsynligvis kun være relevant for faciliteter, der tager højde for seriøse vægtløftere og bodybuildere.

Hvad skal du kigge efter når du køber dumbbells

Der findes mange forskellige former for dumbbells og derfor kan det godt være svært at finde det perfekte dumbbell.

Men den gode nyhed er, at jeg har været igennem alt dette før, har brugt timer på  forskellige kundeanmeldelser af hvert sæt på markedet, læse gennem snesevis af Reddit-tråde om dumbbells og generelt absorbere hvert stykke information, jeg kan.

Her er alt, hvad du har brug for at vide, før du køber et sæt dumbbells som nybegynder.

Normale dumbbells (fixed) vs adjustable

Dette er en af ​​de vigtigste beslutninger, du skal tage, før du beslutter dig for et dumbbellssæt.

Vil du have fixed dumbbells eller justerbare håndvægte?

American Barbell Pro Håndvægtsæt 22-40 kg.

Dumbbells eller hex dumbbells leveres med en separat dumbbells til hver vægt. Du kan købe dem enkeltvis, parvis eller i et stort sæt. Men du har 5 kg dumbbells, 10 kg dumbbells, 25 kg dumbbells osv., Og de vil hver være deres eget udstyr.

Justerbare håndvægte er et par vægte, der kan justeres til en række forskellige vægte, enten ved at tilføje / fjerne plader eller arbejde med en slags justeringsmekanisme.

Dumbbells bliver MEGET dyrere, hvis du planlægger at købe en fuld stak (f.eks. 5-50 kg).
De får også mere plads. Men det gode er, at dumbbells vil være betydeligt mere holdbare, og de er langt mere omkostningseffektive, hvis du bare vil købe et par mindre par til at starte.

Justerbare håndvægte er en fantastisk investering og kan holde dig temmelig glad for et stykke tid, når du går igennem de forskellige vægte.

Ulempen er, at de ofte ikke er så holdbare og nogle gange kan føles lidt underlige i din hånd på grund af deres konstruktion. Derudover skal du stoppe mellem sæt for at ændre vægte, hvis det er nødvendigt, snarere end blot at tage en anden vægt som med den faste mulighed.

Der er intet rigtigt eller forkert svar, det afhænger bare af, hvordan du tror, du vil bruge dumbbells over tid.

Pris

Beslut om dit budget, eller hvor meget du er villig til at investere i dit hjemme gym. Som med alt i livet får du det, du betaler for. Hvis du køber billigste dumbbells på markedet, så er det sandsynligt, at du udskifter dem om et par år, når de begynder at falde fra hinanden.
dumbbells af højere kvalitet koster måske mere foran, men skal vil vare længere.

Det betyder ikke, at du ikke kan få nogle rigtig gode, overkommelige dumbbells til at starte med. Du kan købe rigtige gode dumbbells som, Eurosport Faste Krom Metal, for kun 800 kg.

Hurtigt tip: Når det kommer til pris og holdbarhed, vil jeg sige, at jo flere metalkomponenter en håndvægt har, jo mere koster den og jo mere holdbar bliver den over tid.

Men hvor mange vægte burde man starte ud med? Dette kan være den sværeste del af at købe et håndvægtsæt.

Hvor meget vægt har du brug for, hvis du aldrig har løftet vægte før?

Køb ikke bare et sæt på 5 kg, og tro, at du er klar til et stykke tid. Hvis du følger et ordentligt program med progressiv overbelastning, skal du blive stærkere over tid og har brug for adgang til mere vægt. Derfor kan det være en meget god ide, enten at investere i et justerbart håndvægt eller fået købt flere vægte på en gang.

Mere om Dumbbells

Hvis du gerne vil læse mere om dumbbells, eksempelvis vores bedste valg eller bedst for begyndere. Så kan vi anbefale dig at læse nogle af vores andre indlæg om dumbbells: