Abilica HexDumbbells

Bedste håndvægte i 2022

Forside » Blog » Bedste håndvægte i 2022

Nu om dage findes der så mange forskellige håndvægte at vælge mellem. Der findes både justerbare, Hex, billige, dyre, 4-kantede osv. Det kan godt være svært at beslutte hvilken type der er den bedste. Derfor har vi valgt at lave denne guide, så det kan være nemmere for dig at finde de bedste håndvægte. Her kommer vi med mange forslag til de bedste håndvægte i 2021, bedste for begyndere, bedste Hex dumbbells og meget mere.

Bedste justerbare håndvægte

Vi mener at denne håndvægtsæt er en af de bedste håndvægte i 2021. Dette 30 kg kunststof håndvægtsæt er perfekt til styrketræning og toning. De medfølgende vægtskiver på 0,75 kg til 2,5 kg giver dig mulighed for at tilpasse din træning, så du opnår de resultater, du ønsker. De fire stjernelåsemekanismer holder vægtene på plads, så du kan fokusere på dine reps uden at bekymre dig om, at de falder af.

Med denne håndvægt får du også:

  • 2 vægtstænger
  • 4 vægtskiver af 0,75 kg
  • 4 vægtskiver af 1,25 kg
  • 8 vægtskiver af 2,5 kg
  • 4 stjerne lukkemekanismer som sikre at dine vægtskiver ikke falder af

Dette giver dig mulighed for at træne med maks 15 kg pr. håndvægt. Du kan også altid købe flere vægtskiver eller købe den større version af samme håndvægt. Med 40 kg håndvægt sæt, kan du tilføje op til 20 kg. pr håndvægt

De kommer i to forskellige størrelser, med mulighed for at tilføje mere vægt, og de er meget prisvenlige. Du kan købe dem hos getbig.dk.

Bedste runde håndvægt

Leder du efter et top-of-the-line håndvægtssæt, der kan tage din træning til det næste niveau? Kig ikke længere end Gymleco 836. Gymleco 836 er lavet af svenske gymleco og denne håndvægt befinder sig i et klasse for sig selv. Håndvægten er fremstillet af den fineste polyurethan-gummi, som er markedets stærkeste gummi.

Dette svenskproducerede håndvægtssæt er fremstillet af det stærkeste polyurethangummi på markedet, hvilket gør det utroligt holdbart. Derudover gør det komfortable design det til en fornøjelse at bruge under selv de mest intense træningspas. Med vægte fra 5 til 60 kg er dette sæt perfekt til både begyndere og erfarne løftere.

Du kan finde disse håndvægte hos apuls.dk

Bedste Hex dumbbell

Hex dumbbells er 6-kantede håndvægte som ikke kan rulle rundt, hvilket er super behageligt når du udføre gulvøvelser.

Leder du efter en sekskantet hex dumbbell, der passer både begyndere og avancerede løftere? Kig ikke længere end Nordic fighter hex! Disse håndvægte findes i vægte fra 1 kg – 50 kg, hvilket gør dem perfekte til alle, der ønsker at komme i form. Desuden gør den stærke gummibelægning i enderne og krombelægningen på håndtagene disse hex-håndvægte holdbare og nemme at bruge.

Disse håndvægte kan du også finde hos apuls.dk

Håndvægte for begyndere

Disse håndvægte er de perfekte håndvægte til begyndere, der lige er begyndt med vægtløftning. De er lavet af neopren for komfort og fås i en række forskellige vægtklasser, der passer til dine behov. Uanset om du ønsker at få mere vægt eller blot at stramme op, vil disse studiehåndvægte hjælpe dig med at nå dit mål

Du kan finde vægte mellem 1 – 6 kg for super billige priser. Du kan købe et 1 kg vægt for 50 kr og 6 kg vægten kan du købe for 175 kr.

Disse håndvægte er lavet og solgt af abillica.dk

Bedste håndvægt sæt

Vinderen af denne kategori er Odin Hex Håndvægtsæt. Sættet består 2 x 1-10 kg faste Hex håndvægte.

Odin Hex Håndvægte er fremstillet i en høj professionel kvalitet, der både ideel for erhvervsbrug og personlige brug.
Kvaliteten er slidstærke og holdbare, og derfor kan de holde til i lang tid.

Sættet koster 5700 kr. Hvis du købte hver håndvægt for sig selv, så vil prisen være 10.300 kr. Du sparer altså næsten 5000 kr, ved at købe dette sæt.

Hvis du køber dette sæt, så vil også være en god ide at et håndvægtsstativ, se vores store udvalg af håndvægtsstativ her.

Hvilket håndvægt skal jeg vælge?

Dette spørgsmål har jeg hørt mange gange og svaret er, det afhænger.
Der er mange faktorer der indgår der kan afgøre hvilket håndvægt man vælger. hvilken type håndvægt, budget, styrketrænings niveau, plads derhjemme og mm.

Hvilken type håndvægte skal jeg vælge

Der findes 4 forskellige former for håndvægte: Justerbare håndvægte, studio håndvægte, runde håndvægte og Hex dumbbells.

For nybegyndere

Hvis du er helt ny i vægtløftnings verdenen (under 1 år), så vil studio håndvægte nok være de bedste. Studio håndvægte er typisk lavet af neopren, hvilket gøre at håndvægten føles super dejlig at løfte mens du træner. Du kan finde vægte mellem 1 – 10 kg og der findes mange forskellige former for studio håndvægte.

En nybegyndere kan også begynde med at løfte de runde håndvægte eller hex dumbbells. Med disse findes der større vægte op til 60 kg.

For rutineret vægtløftere

Rutineret løftere er dem der har løftet vægte i over 2 år. For rutineret løftere mener vi at både Hex dumbbells og runde håndvægte. Du har brug for at løfte tunge vægte og med både Hex dumbbells og runde håndvægte kan du bære håndvægte op til 60 kg. intervallerne mellem hver vægt er typisk kun 1-2 kg pr vægt og derfor kan du opnået progression uden alt for meget besvær

Du kan også bruge et justerbart håndvægt. Problemet er at intervallerne mellem hver vægt, kan være mellem 3 – 5 kg og så højt et interval kan være for højt for en der kun har trænet i 2 år tid. Men hvis du har brug for at spare penge, så er justerbart håndvægte typisk de bedste.

For eksperter

Eksperter er dem der har løftet i over 3 år og har stor viden omkring fitness. For eksperter mener vi at justerbare håndvægte er de bedste. Avanceret løftere ved i forvejen hvad deres grænse og hvor meget de kan løfte.

Eksperter kan godt bruge Hex dumbbells og runde håndvægte, problemet er bare at tunge håndvægte koster mange penge. en sæt håndvægt på 50 kg kan koste 2.500 kr, og man har helt sikkert bruge for mange forskellige håndvægte.

Plads derhjemme

Selvfølge har alle ikke plads til et home gym derhjemme. Derfor er håndvægte en must have værktøj til dit home gym, fordi det næsten ikke fylder noget som helst. Hvis du har plads til det, så vil der være god ide at starte med at købe 5 – 6 håndvægts sæt og et håndvægtsstativ.

Hvis du har mindre plads derhjemme, så vil et sæt justerbare håndvægte også være rigtigt gode at bruge, da de ikke fylder lige så meget som et håndvægtsstativ.

Budget

Jeg vil altid sige. Hvis du kun har brug for et håndvægt, der fylder mindre og er billigere, så er det justebare håndvægt bedst. Hvis du kun træner med vægte der er under 15 kg, så kan du købe odin justerbare håndvægt 15 kg. Denne håndvægt koster kun 495 kr. Hvis du vil hellere have et håndvægt hvormed du kan løfte vægte som er over 15 kg. så kan du kigge efter MX85 Justerbare Håndvægte. Med denne håndvægt kan du løfte vægte mellem 5,6 – 38,6 med et interval på 3,6 kg. Håndvægten koster 6.500 kr.

Men hvis hvis du har et større budget og ved at man skal bruge mange forskellige håndvægte, så er de faste håndvægte nok bedst. Et håndvægt under 10 kg kan koste ca 200 kr. Mens de store håndvægte (25 kg og op) kan koste 2000 kr og over.

Hvad er dine mål

Dine mål skal også tages i betragtning, når du prøver at købe et sæt håndvægte. Er dine mål at gøre cardio mere udfordrende, vil være stærkere eller vil du gerne tabe vægt.

Har du et ønske om at forbedre din styrke, hvor målet er at bygge muskler og styrke hurtigst muligt, så vil det nok være bedst at købe et sæt justerbare håndvægte.
Hvis du har budgettet, så vil det være gode ide at købe et par runde håndvægte, så du kan udføre supersets, drop sets eller bare træne med tungere vægte.

Hvis dit er at få et bedre kondition og et højre puls, så vil små vægte som studio håndvægte være optimal til sådan noget. Her er førsteprioriteten ikke bare at løfte, men mere at få få pulsen op og derfor er det en god ide at træne med små vægte på under 8 kg.

Kombinere dine håndvægte med disse udstyr

Du kan godt bruge håndvægte alene og det virker fint på den måde. Men du skal også kunne passe på dem og derfor er det vigtigt med et par ekstraudstyr til dem.

Straps og kalk

Har du ofte problemer med greb under dine øvelser med håndvægte, så kan du heldigvis løse dem. Du kan købe straps. Straps er et stykke stof, oftest af læder eller neopren som du tilføjer omkring dine håndled og kan vikles rundt omkring stangen på håndvægten.

Når du holder fast i stoffet omkring håndvægten, så bliver det sværere for håndvægten at rulle ud af dit greb. Straps kan også bruges til andre udstyr og øvelser, du bruge straps når du bruger vægtstænger, pull-up barer og andet udstyr. Straps giver dig ganske en bedre evne til at holde fast i det du løfter på. Hvis dit greb er grunden til at du ikke kan løfte en given vægt, så overvej at bruge straps.

Du kan også bruge kalk til at løfte med. Hvis du nogensinde har set en styrke løftnings konkurrence, så vil du have set noget kalk på vægtstativerne eller kalkblokke ved siden af

Kalken skal gnides ind i håndfladen og hjælper med at skabe friktion. Kalk hjælper til så det bliver sværere for stangen at glide ud af dine hænder.

Du behøver ikke bruge kalk fordi dit greb. Mange bruger kalk, fordi det giver en bedre føling og kontakt med stangen. Hvis du ikke kan lide kalk, fordi det har en tendens til at svine tøjet og dine udstyr, så kan flydende kalk løsningen. Med flydende kalk kan du sprøjte fra flasken til dine hænder , hvilket mindsker problemet med hygiejnen.

Håndvægtstativ

Hvis du planer om at købe flere faste håndvægte, så er du næsten nødt til at have et håndvægtstativ til dem. Det gør at du får et langt bedre overblik over alle dine håndvægte, og at de ikke ender ud i alle afkroge af rummet. Med et håndvægtstativ kan du sætte dem i kronologisk rækkefølge efter deres vægt, så skal du ikke bruge tid på at lede efter netop den vægt du skal bruge.

3 tips til håndvægte

Tip 1: Anskaf dig et håndvægtsstativ

Hvis du har planer om at lave dit eget homegym eller du blot ønsker at have bedre styrderhjemme? Så giver håndvægtsstativ en platform for dine vægte at være på, og hjælper med at holde vægtene i en kronologisk rækkefølge.

Tip 2: Bicep curls med håndvægte

Biceps curls er nok det bedste biceps øvelse du kan finde. Biceps curls hjælper til med at stimulere dine biceps så vidt som muligt. Dine biceps udgøres af 2 muskler. Den ene muskel kaldes for det korte hovede og den anden muskel kaldes for det lange hovede.

Når du udfører biceps curls, så er målet at ramme det korte hovede. For at sikre at du rammer det korte hovedet, når du udfører biceps curls, bør du sørge for at holde dit greb på håndvægten således at din lillefinger går mod den inderste vægtskive.  På den måde er du sikker på et fokuseret greb, som rent biomekanisk er den position der stimulerer det korte bicepshovede bedste muligt.

Tip 3: Bruge straps

Hvis du har problemer med dit greb eller du føler at du ikke kan bære det nødvendige vægt. Så kan du bruge straps til at hjælpe til.

Anbefaling

Du har ikke brug for meget plads for at komme i form. Faktisk er det eneste, du har brug for, en lille smule gulvplads og et par håndvægte

Et godt sæt håndvægte giver dig mulighed for at træne alle kroppens muskler. Og fordi de findes i så mange forskellige former og størrelser, er der en til enhver smag.

Med en håndvægt kan du forme den krop, du altid har ønsket dig – uden at du behøver at forlade dit eget hjem. Desuden er de gode gaver til fitnessinteresserede venner og familiemedlemmer.

Gå til vores forside og se hvad vi mener er de bedste håndvægte er på markedet.

Du kan også læse en af vores andre indlæg om dumbbells og håndvægte:

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *