dumbbells

De 4 former for dumbbells (infographic)

Forside » Blog » De 4 former for dumbbells (infographic)

Håndvægte kommer i mange forskellige former og nogle gange kan det godt være svært at finde det rette dumbbell for dig. Hver dumbbell har deres egen styrker og svaghed og afhængig af din fitness nivuea, kan det ene dumbbell være bedre end den anden. I alt findes der 4 forskellige former for håndvægte:

Normale (faste) håndvægte

håndvægte

De normale håndvægte har en fast vægt, der ikke kan justeres med skiver eller ekstra vægtplader. De varierer i vægt fra 1 kg til 70 kg

Et normal dumbbell har to lige store vægte med et håndtag i midten. Vægten varierer dog.
Cirkulære vægte er almindelige, fordi formen fordeler vægten jævnt. De har dog en tendens til at rulle væk, når de placeres på gulvet. 

Ulempen ved de normale håndvægte er, at medmindre du kun har brug for en eller to forskellige håndvægte, f.eks. Et sæt på 20 og et 30 kg,  så tager de meget plads. Nogle producenter designer deres vægte, så de kan stables, men et håndvægtsstang er normalt den nemmeste måde at opbevare dem på.

Justerbare håndvægt

Justerbare håndvægte sparer plads og giver dig en hurtigere træning. Der findes 2 former for justerbare håndvægte: Der er de normale justerbare håndvægte, der har en justerings mekanisme. Og så er der de håndvægte, som bare er en håndvægtsstang med vægtplader.

Mekanistiske justerbare håndvægt

justerbare håndvægte vs fixed håndvægte

En justerbare håndvægt har en urskive i begge ender af håndvægten, der giver dig mulighed for at justere vægten i trin.

Med et enkelt sæt håndvægte kan du få mange vægte. Disse modeller er meget nemmere at gemme, og med det rigtige system kan de være hurtige at justere. Vægtområder varierer fra 5 kg til 40 kg i et enkelt håndvægt. Imidlertid kan andre sæt kun have mellem 2,5 til 15 kg.

Justerbare håndvægte sparer plads og giver adgang til en bred vifte af vægte med et enkelt sæt håndvægte. De kan dog være dyre, og nogle gange er justeringsmekanismerne vanskelige og vanskelige at bruge. Nogle justerbare håndvægtdesign begrænser også dit bevægelsesområde.

Håndvægtsstang med vægtskiver

justerbare håndvægte

De består af en stang med clips til at holde vægten. Vægtpladerne tilføjes og fjernes baseret på hvor meget vægt du vil løfte. De fleste sæt leveres med flere vægtplader med forskellige vægte.

Disse håndvægte tilbyder mange forskellige vægtindstillinger og er nemmere at opbevare end faste håndvægte. De tilbyder også et bredt vægtområde, da du altid kan købe tungere plader. De er dog ikke så bekvemme at opbevare som normale justerbare håndvægte, og processen med at skifte vægtplader tilføjer tid til din træning.

Hex dumbbells

håndvægte

Hex dumbbells er en seksformet håndvægt. Den største fordel ved et hex-dumbbell er, at de ikke ruller. Hvis dit gulv endda er lidt ujævnt (så mange gulve er), kan rulning være et stort problem. Rulning kan også være en fare, især når tunge dumbbells ruller over dine fødder.

Det faktum, at hex-dumbbells ikke ruller, er vigtigt, hvis du vil udføre bestemte gulvøvelser, såsom håndvægt armbøjning. Du kan ikke udføre disse øvelser med runde håndvægte.

Disse dumbbells er også typisk billigere end de normale dumbbells.

En ulempe ved hex dumbbells er at håndtaget kan være ret lille og derfor svært at holde, mens man træner.

Studio dumbbells

Lille håndvægtstativ til håndvægte

Studio-håndvægte er faste håndvægte, i lave vægte som 2, 5 8 eller 10 kg. De bruges ofte af begyndere eller for at tilføje modstand mod aerobe øvelser i studieindstillinger.

Studio-håndvægte kan komme som et enkelt sæt eller to eller tre sæt gemt i et træstativ. Disse vægte er typisk dækket af neopren eller vinyl for at gøre dem lettere at holde i svedige hænder og mindre sandsynligt at beskadige gulvet. Deres beskyttende belægning gør det også lettere at rengøre dem efter hver brug.

Vores anbefaling

Du har ikke brug for meget plads for at komme i form. Faktisk er det eneste, du har brug for, en lille smule gulvplads og en af vores håndvægte

Et godt sæt håndvægte giver dig mulighed for at træne alle kroppens muskler. Du kan bruge dem til styrketræning, cardio eller lidt af begge dele. Og fordi de er så alsidige, er de perfekte til folk, som gerne vil komme i form derhjemme uden at bruge en formue på hjemmetrænings udstyr.

Med et sæt justerbare håndvægte kan du starte med lette håndvægte og arbejde dig opad, efterhånden som dine muskler bliver stærkere. De er også virkelig nemme at opbevare – du skal bare lægge dem i et hjørne, når du er færdig med at bruge dem, så de ikke optager værdifuld gulvplads.

Gå til vores forside og se hvad vi mener er de bedste håndvægte er på markedet

Find også nogle af de bedste arm øvelser med håndvægte, såsom triceps øvelser, skulder øvelser og biceps øvelser her.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *