skulder øvelser

Bedste skulder øvelser med håndvægte

Forside » Blog » Bedste skulder øvelser med håndvægte

Hvis du leder efter de bedste skulder øvelser med håndvægte derhjemme, har du heldet med dig. Disse skulder øvelser kan være lige så effektiv som enhver træning, så længe du laver øvelserne korrekt og forbliver konsekvent.

Skulle skuldermuskler være nye for dit træningsregiment, vil du opdage, at disse muskler udvikler sig ret hurtigt i forhold til andre områder af din krop. Men det betyde ikke, at skulder øvelser er lette, masser af gymnastik -junkier frygter skulderdag i gymnastiksalen, da træningen kan blive ret intens … forudsat at du gør det ordentligt. For at sikre os at du gøre det rigtigt, tager vi dig igennem de 6 bedste skulder øvelser med håndvægte.

1. Seated dumbbell shoulder press

En ordentlig deltoid træning er simpelthen ikke komplet uden “seated dumbbell shoulder press”. Denne skulder øvelse er nok den bedste skulder øvelse der findes og derfor er det vigtigt at implementere denne øvelse til din træningsprogram

For at udføre seated dumbbell shoulder press skal du:

 1. Sid på en træningsbænk og holde en håndvægt i hver hånd på skulderhøjde, håndfladerne vendt fremad.
 2. Hold hovedet og rygsøjlen helt lige, løft håndvægtene over dit hoved og og stræk dine arme helt oppe
 3. Hold positionen i et par sekunder, og vend derefter forsigtigt tilbage igen. Gentage denne øvelse et par gange.

2. Bent over dumbbell lateral raise

Denne vildt effektive øvelse er målrettet mod dine midterste deltoider, selvom den også bygger på din generelle fysik. Du kan udføre den enten stående (bøjet) eller siddende.

 1. Start med en dumbbell i hver hånd, og hold brystet oppe, ryggen flad, knæene let bøjede og øjnene fokuseret mod et fast punkt på gulvet.
 2. Bøj nu, indtil din core stort set er parallel med jorden, og hæng håndvægte direkte under dig, alt imens du holder dine albuer i en let bøjet position.
 3. Hæv derefter begge håndvægte op og ud til dine sider, og dan en bue, indtil dine overarme er lige med din torso.
 4. Tag en kort pause øverst, før du sænker håndvægte tilbage til startpositionen.

3. Dumbbell Lateral Raise

Hvis du hellere vil udføre en mere traditionel lateral raise, skal du ikke lede længere end denne øvelser. Denne øvelse for skulder målretter ligeledes de midterste deltoider.

 1. Start i stående stilling, hold dine fødder skulderbredde fra hinanden, din mave tæt, brystet op, hovedet lige og dine skuldre klemt. Hold en håndvægt på hver hånd, og bevar et neutralt greb.
 2. Nu, her kommer den svære del. Brug kun dine skuldre og arme til at hæve håndvægte et hak over skulderniveau.
 3. Hold et par sekunder.
 4. Sænk håndvægte tilbage til startpositionen.

  Dine albuer og hænder skal bevæge sig sammen i harmoni hele tiden, og du bør bevare en neutral, afbalanceret position. Hvis du opdager, at din core eller hals bevæger sig, når du udfører hver rep (dvs. du udnytter din krops momentum), så sænk vægten.

4. Front dumbbell raises

Dette er en af ​​skulder øvelser, der faktisk målretter musklerne i din skulder, især dine forreste deltoider. Det involverer kun ensidige bevægelser, og da skuldermusklerne er følsomme, er det nødvendigt at træne dem omhyggeligt i stedet for at bruge tunge vægte. Det er bedre at bruge lettere vægte. Desuden kræver deltoidmusklerne, der består af fremre deltoid, posterior deltoid og lateral deltoid, at du fokuserer mere og træner disse muskler tilstrækkeligt.

 1. Tag et par håndvægte og hold dem fast i dine hænder på begge sider.
 2. Start med at løfte håndvægten i din venstre hånd fremad og hold din arm lige, indtil den er nået til din skulder.
 3. Du kan nu sænke armene igen.
 4. Derefter skal du udføre samme bevægelse med din højre arm.

5. Standing Palms-In Shoulder Press:

Denne skulder øvelse er perfekt for dig, der gerne vil styrke deres deltoids og triceps. Desuden hjælper det også med at forbedre din corestyrke, da øvelsen bliver udført i stående en position.

 1. Du starter skulder øvelsen, ved at holde på et par håndvægte i begge hænder. Dine arme skal holdes forlænget nedenfor, og dine håndflader skal vende indad.
 2. Nu skal du begynde at løfte håndvægte langsomt, indtil de er helt udstrakt over dit hoved.
 3. Bliv ved med at holde på den position i et øjeblik og begynd derefter at sænke vægten.

Du kan prøve at lave så mange sæt og reps som du er fortrolig med i starten og øge antallet efter at have fået nok træning og styrke over tid.

6. Shoulder Shrug:

Shoulder shrugs er en glimrende skulder øvelse, der hjælper dig med at arbejde på de muskler, der er meget tilbøjelige til at blive påvirket af smerter eller skader. Du kan udføre bevægelsen ved hjælp af vægte, der indebærer løft af dine skuldre sammen nær din hals. Dette gør den til en af ​​de effektive øvelser til skulder styrke

Skuldertrækningen retter sig mod dine trapz, der er til stede bag nakken, og trapz understøtter bogstaveligt talt bevægelse af nakke og hoved af en person i alle retninger. Desuden hjælper de dig også i bevægelsen af ​​deres arme ved at tage støtte fra deres skuldre.

 1. Du skal starte med at stå lige og holde dine fødder omkring skulderbredde fra hinanden.
 2. Hold fast i en håndvægt i hver af dine hænder, mens du holder begge håndflader vendt mod kroppen.
 3. Du skal bøje knæene lidt og holde armene lige. Begynd nu at løfte dine skuldre opad til dine ører.
 4. Når du har nået toppen af ​​bevægelsen, kan du stoppe i et par sekunder og begynde at sænke dine skuldre ned til deres oprindelige position.

Der var de 6 bedste skulder øvelser. Hvis du synes denne indlæg var spændende, så burde du denne artikel: Bedste triceps øvelser med håndvægte eller 10 gode øvelser med håndvægte.

Hvordan kan du få bedst mulig effekt over skulder øvelserne.

Det er vigtigt at du får trænet dine skuldre så meget som muligt, hvis du vil have hurtigt og stor effekt. Vi vil anbefale dig at træne dine skuldre mindst 2 gange om ugen. Den bedste workout split hvor du kan få trænet dine skuldre 2 gange om ugen er en push, pull og leg split. I dine push dage får du trænet dine triceps, bryst og skuldre.

Hvis du kan få implementeret 1 – 2 skulder øvelser og 1 -2 compound øvelser hvor du rammer dine skuldre. Så vil du få det mest effektive split og du vil se forbedringer på dine skuldre på ingen tid. Et godt push workout kan se sådan ud:

 1. Barbell Bænkpres: 3 sets, 8 – 12 reps
 2. Seated Dumbbell Shoulder Press: 3 sets, 10 – 15 reps
 3. Dumbbell Fly: 12 – 15 reps
 4. Dumbbell Lateral Raises: 3 sets, 10 – 15
 5. Triceps kickback: 3 sets, 10 – 15

Her har vi et push workout der specifikt er målrettet imod dine skuldre. Du har 1 compound øvelse hvor du både rammer dine skuldre, bryst og triceps og du har 2 skulder øvelser. Det er vigtigt at du variere dine skulder øvelser, så du ikke udføre de samme øvelser i flere måneder. Skift skulder øvelser hver 2. uge eller måske 1 gange om måneden. Jo flere forskellige skulder øvelser du kan udføre, jo bedre.

Vores anbefaling

Du har ikke brug for meget plads for at komme i form. Faktisk er det eneste, du har brug for, en lille smule gulvplads og en af vores håndvægte

Hex håndvægte giver dig mulighed for at træne alle kroppens muskler. Du kan bruge dem til styrketræning, cardio eller lidt af begge dele. Og fordi de er så alsidige, er de perfekte til folk, som gerne vil komme i form og udføre skulder øvelser derhjemme uden at bruge en formue på hjemmetrænings udstyr.

Med et sæt justerbare håndvægte kan du starte med lette håndvægte og arbejde dig opad, efterhånden som dine muskler bliver stærkere. De er også virkelig nemme at opbevare – du skal bare lægge dem i et hjørne, når du er færdig med at bruge dem, så de ikke optager værdifuld gulvplads.

Gå til vores forside og se hvad vi mener er de bedste håndvægte er på markedet

3 Comments

 1. That is the proper blog for anybody who needs to search out out about this topic. You notice a lot its almost arduous to argue with you (not that I really would need…HaHa). You positively put a new spin on a topic thats been written about for years. Nice stuff, simply great!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *